Promena lozinke

Možete promeniti glavnu lozinku za Vaš veb hosting nalog. Pre nego što počnete, zatvorite sve trenutno otvorene prozore koji imaju veze sa Vašim kontrolnim panelom.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆE PRE NEGO ŠTO PROMENITE LOZINKU!

Zaštitite Vašu lozinku

Ne zapisujte Vašu lozinku, zapamtite je. Naročito je nemojte zapasivati i ostaviti bilo gde, i nemojte je čuvati u nezaštićenim datotekama! Koristite raznolike lozinke za različite sisteme. Ne dajte drugima Vašu lozinku, posebno ne ljudima koji se predstavljaju kao podrška ili administratori, osim ako niste apsolutno sigurni da oni to zaista i jesu. Ne dozvolite da neko gleda dok ukucavate lozinku. Ne ukucavajte lozinku na računarima za koje sumljate da nisu sigurni. Koristite lozinku određeno vreme i menjajte je povremeno.

Izaberite lozinku koja se teško pogađa:

Naš sistem će pokušati da Vas spreči od izbora loše lozinke, ali on nije svemoćan; mudro izaberite Vašu lozinku. Ne koristite nešto što se nalazi u rečniku (u bilo kom jeziku ili žargonu). Ne koristite imena (uključujući tu i ime supružnika, roditelja, deteta, kućnog ljubimca, omiljenog strip junaka, poznate osobe ili mesta) ili bilo koju kombinaciju Vašeg pravog imena i imena naloga. Ne koristite dostupne informacije o vama ili iz Vaše okoline, kao što su broj telefona, broj registarske tablice ili matični broj. Ne koristite dan rođenja ili neku prost šablon, kao što su pisanje bilo koje od prethodno navedenih sa desna na levo, dodavanje broja na početku ili kraju reči. Umesto toga, koristite mešavinu velikih i malih slova, kao i brojeva i znakova interpunkcije. Kada birate novu lozinku, vodite računa da ne bude povezana sa nekom prethodno kreiranom lozinkom. Koristite dugačke lozinke (recimo 8 i više karaktera).

Promena lozinke

Koraci

  1. Unesite trenutnu lozinku u polje Old Password.
  2. Unesite novu lozinku u polje New Password.
  3. Ponovo unesite novu lozinku u polje New Password (again).
  4. Kliknite na dugme Change your password now!.
  • 1 korisnika smatra odgovor korisnim
Da li je odgovor bio od pomoći?

Slični odgovori

Promena izgleda

Možete menjati izgled Vašeg cPanel sučelja. Ovo se radi tako što iz dostupnih tema...

Promena jezika

Postoji preko dvadeset dostupnih jezika za cPanel. Možete izabrati jezik koji želite da...

Ažuriranje kontakt adrese

Veoma je važno da Vaše kontakt informacije uvek budu aktuelne tako da Vaš hosting...

Čarobnjak za početnike

cPanel 11 poseduje ugrađenog čarobnjaka koji Vam može pomoći pri podešavanju...