Leech zaštita

Podešavanje Leech zaštite

 

Koraci

  1. Kada se stranica učita, biće vam prikazana lista „public_html“ direktorijuma svih vaših naloga. Možete pregledati sadržaj direktorijuma kojeg želite da zaštitite tako što ćete kliknuti na ikonicu direktorijuma koja se nalazi pored imena direktorijuma.
  2. Kada pronađete direktorijum koji želite da zaštitite, kliknite na ime tog direktorijuma, ne na ikonicu.
  3. Unesite numeričku vrednost u polju za unos teksta Number of Logins Per Username Allowed in a 2 Hour Period.

 

Četiri je preporučena vrednost. Ukoliko postavite manju vrednost može doći do toga da korisnici, koji su se odjavili i zatim ponovo prijavili kod svojih provajdera, ne mogu pristupiti vašem sajtu. Ukoliko se korisnci prijavljuju sa iste podmreže, njihov nalog neće biti onemogućen.
  1. Unesite adresu u Url to Redirect Leech Users to polju za unos teksta.

 

Morate izabrati adresu koja se nalazi izvan zaštićenog dela sajta. U protivnom će korisnici dobiti poruku o internoj grešci.
  1. Ukoliko želite da primate obaveštenja putem e-pošte kada neko pokuša da pristupi zaštićenom delu sajta, izaberite opciju Send Email Alert To. Nakon toga unesite adresu e-pošte na kojoj želite da vam obaveštenja budu poslata u polju za unos teksta Send Email Alert To.

 

Obaveštenja će vam stizati kada je „leech zaštita“ podešena da preusmerava korisnike sa vašeg sajta. *Ukoliko ne izaberete opciju ukidanja naloga, biće vam slato mnogo obaveštenja putem e-pošte pošto ćete dobijati po jedno obaveštenje za svaki pokušaj pristupa vašem sajtu.*
  1. Ukoliko želite da ukinete naloge koji su pokušali da pristupe zaštićenom delu vašeg sajta, izaberite opciju Disable Compromised Accounts.

 

Korisnicima koji aktiviraju „leech“ zaštitu će nalozi biti ukinuti tako što će im biti ukinuta lozinka. Da bi ste aktivirali njihove naloge, postavite im novu lozinku.
  1. Nakon toga, omogućite „Leech zaštitu“ sledeći upuutstvo ispod.

Uključivanje Leech zaštite

Podrazumevano, „Leech zaštita“ je isključena. Ukoliko želite da je aktivirate, kliknite na Enable dugme. Videćete potvrdnu poruku na sledećoj stranici. Kliknite na Go Back vezu. Kada se stranica učita, videćete „leech“ ikonicu pored direktorijuma kojeg ste upravo zaštitili.

Isključivanje Leech zaštite

Ukoliko želite da isključite „Leech zaštitu,“ kliknite na Disable dugme. Videćete potvrdnu poruku na sledećoj stranici. Kliknite na Go Back vezu. Kada se stranica učita, nećete videti „leech“ ikonicu pored direktorijuma kojeg ste upravo zaštitili.

 

Na vrhu stranice će biti prikazano stanje „leech“ zaštite Vašeg direktorijuma.

Upravljanje korisnicima

Kada kliknete na ime direktorijuma i „Leech zaštita“ stranica se učita, videćete Manage Users dugme pri dnu stranice. Ova opcija vas vodi na Direktorijumi zaštićeni lozinkom podešavanja za direktorijum koji trenutno gledate. Da bi ste saznali više, pogledajte "Direktorijumi zaštićeni lozinkom" dokument.

  • 2 korisnika smatra odgovor korisnim
Da li je odgovor bio od pomoći?

Slični odgovori

Zaštita linkova (Hotlink)

Configure HotLink Protection   Koraci Unesite sve URL-ove kojima omogućavate HotLink...

Upravljanje SSL-om i TLS-om

Prvi korak u izradi SSL sertifikata je kreiranje privatnog ključa. Krenite tako što ćete...

SSH

SSH (Secure Shell - Bezbedna školjka) je program kojim se bezbedno prijavljujete na...

Blokada IP adresa

Adding IP Addresses   Koraci Unesite IP adresu ili ime domena kojem želite da...