Redemption period

Registar može obrisati domen odmah nakon isteka. Ne postoji zagarantovano vreme grejs perioda, ali Registar omogućuje obnavljanje do 29 dana nakon isteka. Da klijent ne bi imao neprijatna iskustva, produžite domen pre njegovog isteka.

Postoje dva Redemption perioda. Kada domen istekne prelazi u Extended Redemption Grace Period (ERGP) ili u Redemption Grace Period (RGP). Vraćanje domena iz Redemption-a se naplaćuje i cena je fiksna. U tu cenu ne ulazi cena za produženja domena. Cene se mogu promeniti u bilo kom trenutku bez predhodne najave.

Posle isteka 29-og dana grejs perioda, počinje RGP i traje 30 dana. Posle tog perioda domen se briše i ulazi u petodnevni proces brisanja iz Registra. Domen nije moguće povratiti iz procesa brisanja. Na kraju procesa brisanja, domen se više ne nalazi kod Registra i slobodan je za registraciju za sve koji žele da ga registriju.

Posle isteka 29-og dana grejs perioda, počinje ERGP i traje 90 dana. Ukoliko ne iskoristite ovaj period od 120 dana za vraćanje domena, pravilnikom o registraciji domena kod Registra složili ste se da ste odustali od domena i ustupili sva prava na njegovo korišćenje. Registar nema u planu da odustane od domena ili ga stavi na aukciju nakon perioda od 120 dana. Podaci za plaćanje, kao i podaci o registrantu, biće uklonjeni sa WHOIS-a. Registar može raspolagati sa domenom u bilo kom trenentku, bilo da hoće da ga stavi na aukciju, proda ili izbriše. Posle 90 dana ERGP domen neće biti u mogućnosti da se povrati. Ukoliko i dalje postoji zainteresovanost Vas kao predhodnog vlasnika, predlažemo Vam da pošaljete mejl novom Registru. U slučaju da je novi vlasnik zakupio zaštitu podataka Vaš mejl će biti prosleđen na njegovu adresu. Ukoliko novi vlasnik nije zainteresovan za prodaju, može se desiti da Vam ne odgovori.

 

  • 1 korisnika smatra odgovor korisnim
Da li je odgovor bio od pomoći?

Slični odgovori

Opšti uslovi o registraciji .rs domena

Registracija .rs domena definisana je  Opštim uslovima o reistraciji .rs domena u opštim aktima...

Pravilnik o arbitražnom postupku za rеšavanjе sporova povodom rеgistracijе .rs domеna.

Ceo postupak arbitraže definisan je Pravilnikom o arbitražnom postupku za rеšavanjе sporova...

Promena vlasnika .rs domena

Da biste promenili podatke o vlasniku domena potrebno je da nam pošaljete zahtev koji može biti...